• la. joulu 2nd, 2023

Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Valotyyppejä, joita jokainen keittiö tarvitsee

ByNora

heinä 15, 2021

Keittiö on kodin sydän, jossa ihminen viettää ison osan päivästään tehden ruokaa ja usein myös syöden. Keittiössä leivotaan ja valmistetaan erilaisia ruokia erilaisiin tilanteisiin. Keittiö onkin paikka missä pitää nähdä kunnolla mihin kellonaikaan tahansa ja pystyä toimimaan täysin. Siksi keittiö tarvitsee kunnon valaistuksen. 

Hyvässä keittiössä onkin montaa erilaista valoa, sillä erilaiset valot tekevät keittiössä olosta mukavaa ja nautinnollista. Keittiö on osa kotia ja siellä tulee viihtyä, olit sitten huippukokki tai satunnainen leivän voitelija. 

Valaistus auttaa sinua saamaan kaikki haluamasi asiat tehtyä keittiössä. Suunnittelija Jean Stoffer näkee asian niin, että keittiössä tulee olla neljää erilaista valoa. Tässä esittelen ne. 

Luonnonvalosta mahdollisimman paljon hyötyä irti

Kaikki  alkaa siitä, että millä tavoin keittiösi saa luonnonvaloa. Stofferin näkemys on, että ensin selvitetään miten luonnonvaloa keittiöön tulee, sen jälkeen pimeät kohdat korjataan keinovalolla. Jos keittiö kylpee valossa aamulla, niin todennäköisesti illalla on valaisimien käyttö aikaisin tarpeen. 

Jotta siis luonnonvalon puutteen saa korjattua, on tarpeen asettaa tarpeeksi kattovalaisimia tuomaan valoa koko keittiön alueelle.Luonnonvalon pääsy kuitenkin on hyvä maksimoida. Ikkunoiden edestä on hyvä ottaa pois raskaita verhoja tai esineitä, jotka blokkaavat valoa huoneeseen. Ideaali tilanne on rakentaa keittiö niin, että sinne paistaa mahdollisimman usein kauan aurinki. 

Kitchen, Home, Interior, Modern, Room, Floor, Furniture

Työvalot

Jokaisessa keittiössä on työvalot. Työvalot ovat hyvin tärkeä osa keittiötä, sillä niiden valossa näet lukea reseptejä, käyttöohjeita sekä tehdä todella tarkkoja koristuksia kakkuihin ja muihin leipomuksiin. Keittiön tuleekin olla siltä osin kuin laboratorio Stofferin mukaan.

Työvalot tarkoittavat  juuri sitä mitä nimikin sanoo. Ne ovat tarkoitettu erilaisiin työtehtäviin. Ne voivat olla esimerkiksi yläkaappien alla, jotta työtasolla on valoa. Toisaalta kyseessä voi olla spottivalo joka tuo valoa työtasolle niin että esimerkiksi pilkkominen onnistuu helpommin. 

Kattovalaisimet

Suosituimpia kattovalaisimia ovat riippuvat valaisimet. Ne ovatkin  oiva siltä keittiön työvalojen ja luonnonvalon välille. Valonlähteitä on erilaisia ja niitä löytyy kylmästä ja kirkkaasta valosta aina pehmeämpään ja lämpimämpään valoon. 

Valaisimia on esimerkiksi juuri edellä mainitut riippuvalaisimet, mutta myös erilaiset spottivalot sekä plafondit. Valaisimen valinnassa on hyvä ottaa huomioon huonekorkeus sekä huoneen koko. Pieneen keittiöön joka on matala, ei kannata valita suurta riippuvalaisinta, toisaalta pieni plafondi suuressa tilassa ei myöskään ole toimiva ratkaisu. 

Koristeellinen valaistus

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on hyvä huomioida valaistus myös koristeellisuuden kannalta. Sillä vaikka toiminnallisuus on tärkeää, niin koristeellisuus on myös hyvin tärkeää. On hyvin oleellista, että tila on silmissäsi kaunis ja viihdyt siellä. 

Erilaisia koristevaloja  voivat olla esimerkiksi uppoasennetut valot, jotka eivät niinkään valaise mutta tuovat tunnelmaa ja sopivat esimerkiksi yöaikaan päällä pidettäviksi, jos liikuskelet keittiössä, mutta et varsinaisesti tee mitään. 

Myös kauniit ja tyylikkäät pöytä- ja jalkalamput sopivat oikein nätisti, kunhan tilaa on niille, eikä tila muutu ahtaan näköiseksi, jos niitä lisää. 

Valojen suuri merkitys

Valoilla on suuri merkitys ja kuten huomata saattaa, niin kaikki neljä erilaista valo tyyppiä ovat tärkeitä. Kun siis mietit keittiösi valaistusta niin mieti miten toteutuu luonnonvalo, millaiset kattovalaisimet olisivat parhaat, onko sinulla tarpeeksi työvaloja sekä millaiset koristevalot sopivat tilaan. 

Valoilla voit muokata keittiön tunnelmaa ja lisätä sen viihtyvyyttä itsellesi. Sillä loppujen lopuksi tärkeintä on, että viihdyt omassa kodissasi ja omassa keittiössäsi. Kuten Stoffer sanoi “Tarvitset todella paljon erilaisia valoja keittiössäsi”. Ja se pitää paikkaansa.

By Nora

Vastaa

You missed


Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031