• la. joulu 2nd, 2023

Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Ulkovalaistus lisää kauneutta ja turvallisuutta

ByEssi Pelmola

elo 17, 2021

Ulkona alkaa hämärtää ja pimeä iskee pihoille. Kesän ollessa takana päin alkavat illat pimetä kohti joulua. Hyvä valaistus onkin tarpeen sillä se tuo pihaasi niin kauneutta kuin myös turvaa, sekä sinulle että perheellesi.

Tässä onkin joitain valaistus ideoita, joita sinun kannattaa kotipihaasi ehdottomasti harkita hankkivasi, jotta pihasi saa ihmiset henkäisemään ihastuksesta samalla kun koet turvaa jonka valaistukset tuovat mukanaan.

Polun valaiseminen

Energiatehokkaat poluille laitettavat valot ohjaavat valoa alaspäin esittelemään polkuja ja reittejä ja korostamaan matalia kukkapenkkejä. Oikein valaistut reitit etu- tai takapihallasi takaavat mielenrauhan, sillä pihasi on samaan aikaan sekä kaunis että turvallinen.

Parhaimmillaan polkujen valaisu pihalla saa pihan näyttämään maagiselta, kun valoja on yksityiskohdissa kuten uima-allas tai kukkapenkit ja muut ulkoistutukset. Polkuvalot voivatkin olla hyvin näyttäviä pimenevissä illoissa.

Pystyvalaistus

Luo kutsuva tunnelma iltaisin valaisemalla kotisi julkisivu. Valaistuksella voit korostaa niitä erityisiä arkkitehtonisia yksityiskohtia, jotka erottavat kotisi, tai lisätä väriä korostamalla etupihan puita. Ammattimainen valaistusasiantuntija varmistaa, että kotisi valaistus on tasainen eikä aiheuta epätasaisia ​​varjoja.

Pystyvaloja onkin monia erilaisia ja niiden hankinnassa kannattaa miettiä millainen oma maku on ja mitä kaikkea niiden lisäksi tarvitsee olla.

Terassin ja askelmien valaiseminen

Terassin valaisimille on loistavia erilaisia vaihtoehtoja, jotka eivät näy paljon päivällä, mutta varmasti antavat paljon valoa yöllä. Köyden valaistus katoaa melkein kokonaan päivällä, kun se asennetaan kunnolla terassin alle mutta samalla se antaa pehmeän hehkun iltaisin.

Portaiden valaistus on ihanteellinen tapa pitää portaat turvallisina asettamalla valot itse portaisiin. Näin ollen näet portaat, et niihin kompastu ja samalla ne tyuovat muutenkin lisä valaistusta pihapiiriin.

Maisemoinnin valaistus

Maisemointi on kodin kannalta hyvin oleellinen asia, sillä sillä piha tehdään omaan makuun soveltuvaksi ja tyylikkääksi. Maisemointi tekee pihasta upean ja näyttävän. Kun siis pimeä tulee, niin maisemointikin katoaa. Miksi siitä ei voisi nauttia myös pimeän aikaan?

Maisemavalo voi koristaa mitä kauneimmin tekemiäisi istutuksia sekä puita, tai suihkulähteitä tai muita koristeellisia rakennelmia pihamaallasi. Oli sitten kyseessä hengähdyspaikka puiden katveessa tai kaunis kukkapenkki suihkulähteineen takapihalla, on maisemoinnin valo tehokas huomion kerääjä ja tunnelman antaja.

Suomalaiseen makuun soveltuvat parhaiten äärisääilmiöitä kestävät elementit. Pihan elementtien olisi hyvä kestää niin kovia pakkasia ja lumikinoksia kuin myös kuumaa säätä ja kuivuutta. Näihin soveltuukin hyvin niin puusta tehdyt kuin kivestäkin tehdyt esineet. Myös metalliset koristeet soveltuvat hyvin. Sen takia myös valaisimien tulee olla hyviä ja kestäviä.

Kiinteät valaisimet soveltuvat mitä mainioimmin, mutta talveksi ja kesäksi voi asettaa erilaisia valaistuksia myös vaihdeltavina valaistuksina.

Trendinä väriä vaihtavat valot

Valaistus on asia, mikä kehittyy koko ajan. Uusia valaisin tyylejä ilmestyy koko ajan ja uutta teknologiaa kehitellään tauotta. Enää ei eletä vain hehkulamppujen valossa käyttäen pientä kupua. Kehityksen muuttuessa olemme nähneet niin halogeenivalaistusta kuin halogeenien muuttumista LED-valoiksi.

LED valot lisäävät energiatehokkuutta ja ovat erittäin pitkäikäisiä. Tämän hetken trendiksi on nousemassa LED valot, jotka vaihtavat väriä. Väriävaihtavat valot tuovatkin uuden ulottuvuuden valaistuksiin, sillä nyt voit vaihdella halutessasi valaistuksen väriä.

Asunnonomistajat voivat nyt juhlia kirkkailla väreillä ja säätää kirkkautta halunsa mukaan vaikka ihan vain älypuhelimensa avulla. Kotisi voi olla valmiina erilaisiin juhlapyhiin ilman erillistä valojen vaihtelua, kun vaihdat vain värit teemaan sopiviksi. Itsenäisyyspäivään sinistä, jouluun punaista tai vihreää, Uuteen Vuoteen keltaista, Juhannukseen vaalean vihreää ja niin edelleen.

Related Post


Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031
Tuo luonto sisälle keinotekoisilla kasveilla
Asioita, jotka on otettava huomioon, kun suunnittelet talosi maalaamista

Vastaa