• la. joulu 2nd, 2023

Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Tapoja ratkaista yleisiä keittiön valaistusongelmia

ByNora

heinä 22, 2021

Keittiö on ensisijaisesti tarkoitettu ruoanlaittoa varten, mutta myös ruokailua ja usein myös siivousta varten. Siksi keittiössä olisikin hyvä olla mahdollisimman stressitöntä olla, sillä siellä vietät ison osan päivästäsi. 

Keittiön toimivuus ja estetiikka eivät pelkästään parannu kun käytät hyvää valaistusta vaan hyvä valaistus auttaa luomaan myös ergonomisesti toimivan tilan. Tässä onkin muutamia ideoita, jotka voivat auttaa sinua ratkaisemaan erilaisia valaistukseen liittyviä ongelmia aina riittämättömästä valaistuksesta häikäisyys ja varjoihin. 

Ongelma nro. 1

Luonnonvaloa ei ole tarpeeksi. Tällöin kannattaa valita joko puoliksi avokeittiö tai täysin avokeittiö, jos ikkunaa tai muuta luonnonvalon lähdettä ei ole. Tuolloin esimerkiksi olohuoneen tai ruokailutilan ikkunat mahdollistavat luonnonvalon tulemisen myös keittiöön. 

Tämä voikin olla erittäin hyvä ratkaisu, sillä ns. tupakeittiöt ovat hyvin suosittuja tänä päivänä. Näin keittiössä voi nauttia luonnonvalosta, vaikka sinne ei erikseen ikkunaa olisi. Muita tapoja on esimerkiksi lisät lasipaneelilla varustettu ovi keittiön  ja valoisan tilan välille. 

Ongelma nro. 2

Sinulla on vain yksi valonlähde keittiössäsi.Tästä johtuen keittiössä voi olla paljon varjoja ja “laikkuja”. Tästä syystä olisi hyvä suosia monipuolisia valaistuksia, kuten ympäristön valaistusta, katto valaistusta ja koristevalaistusta. 

Ympäristön valaistus on yhdistelmä joka koostuu niin luonnonvalosta kuin esimerkiksi kattovaloista, upotetuista valaisimista ja seinävalaisimista.Kun asetat kaksi valaisinta keittiön vastakkaisille puolille, niin saat jo paljon aikaiseksi. 

Korosta esimerkiksi erilaisia piirteitä keittiössä sekä sisustuselementtejä erilaisin korostus valaisimin. Tämä tuo lisää valoa ja näyttävyyttä keittiöön. 

Valaise erilaiset tasot hyvin, näihin kuuluvat muun muassa työtasot, liedet, saarekkeet, altaat sekä laskupinnat. Voit tehdä valaistuksen esimerkiksi laittamalla valoja yläkaappien alapuolelle, LED -valoilla sekä riippuvalaisimilla riippuen sijainnista. 

Ongelma nro. 3

Varjot ja häikäisy ongelmana. Jos käytät vain ylhäältä päin tulevia valoja niin työtasoille ilmestyy herkästi varjoja. Toisaalta liian kirkas työvalo häikäisee. Miten siis tasapainoinen valaistus onnistuu keittiössä? Tasapainoa löytyy kun kattovalaisimet yhdistää upotettuihin valaisimiin ja maltillisiin työvalaisimiin.

Kaapin alla oleva valaistus poistaa varjoja ja antaa hyvän näkyvyyden työtasoille ja mahdollustaa tasojen käyttöä monipuolisesti. Yritä myös esimerkiksi asentaa keittiön tiskiallas ikkunan lähelle hyödyntääksesi mahdollisimman paljon luonnonvaloa.

Ongelma nro. 4

Liian pimeä keittiö. Tummat keittiönkaapit ja työtasot voivat saada keittiön näyttämään hyvin tylsältä ja jopa hyvin pimeältä vaikka valoa olisikin paljon. Voit luoda esteettisesti miellyttävämmän ja rauhallisen keittiön valitsemalla kaapistoiksi vaaleita sävyjä. Voit valita joko myös esimerkiksi vaaleita laminaatteja lattiaan  tai vaikkapa vaaleaa kiveä työtasoon. Neutraalin sävyiset työtasot kuten graniitti, kiinteä pinta, kvartsi tai Kalinga -kivi toimivat myös hyvin. 

Ongelma nro. 5

Pimeät säilytystilat keittiössä. Monesti myös säilytystilat ovat todella pimeitä ja kaapistoista unohdetaan sisävalaistus. Tämä on iso ongelma varsinkin vanhempien komeroiden suhteen. Tavaroita sekä ruokatarvikkeita on hankala löytää pimeästä. Ongelman ratkaiset kun otat kaapissa käyttöön valaistuksen. 

Valaistukseksi sopii parhaiten valot jotka syttyvät ja sammuvat sen mukaan kun kaapin ovi on auki tai kiinni.erilaisai led valoja on myös eri kirkkauksilla, joten vaihtoehtoja löytyy hyvin.  

Ongelma nro. 6 

Valaistuslaitteiden väärä koko tilaan ja tarkoitukseen nähden. Valaistus näyttää suhteettomalta, jos valaisin on liian suuri tai jos se on liian pieni tilaan  nähden. Varmista, että valaisin on oikeassa suhteessa keittiön kokoon, jotta se ei ylikuormita tilan yleistä sisustusta. 

Valaisimia valitessa onkin hyvä huomioida niin tilan koko, huone korkeus sekä mitä kaikkea muuta tilassa jo on. Tutustumalla erilaisiin valaisimiin voit myös saada hyviä ideoita siitä, mikä olisi juuri sinun keittiöön paras valaisin. 

By Nora

Vastaa

You missed


Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031