• la. joulu 2nd, 2023

Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Ruokailuhuoneen huonekalujen ja tarvikkeiden merkitys

ByNora

elo 2, 2021

Onko sinulla suunnitelmissasi, että uudistaisit ruokailutilan? Ruokailutilaan on tarjolla paljon erilaisia huonekaluja aina säilytys ratkaisuista erilaisiin ruokapöytiin ja tuoleihin. Tämän lisäksi on olemassa monipuolisesti erilaisia koriste-esineitä ja tavaroita. 

Mitä sitten ovat ruokailuhuoneen huonekalut ja muut tarvikkeet? 

Erityisen tärkeitä ruokailutilassa ovat erilaiset trendikkäät ja nykyaikaiset ruokapöydät sekä tuolit tai penkit. Samalla tärkeää on näihin yhteensopivat säilytysratkaisut paikallaan. Kun siis valitset pöytää ja istuimia niin valitse samalla myös yhteen sopivat lipastoyt tai kaapistot, kuten esimerkiksi näyttävä astiakaapisto. 

Erilaiset koriste-esineet soveltuvat myös hyvin ruokailutilaan. Suosituimpiin kuuluu yksinkertaiset ja tyylikkäät tarjoiluastiat, sekä esimerkiksi hedelmäkulho sivupöydällä. Myös kynttilät ja servettitelineet soveltuvat hyvin ruokailutilan sisustukseen. Huomioida tietenkin kannattaa, ettei täytä ruokailutilaa liian täyteen erilaisia koriste-esineitä ja tarvikkeita. 

Ruokapöydät ja tuolit

Ruokapöytää ja tuoleja valitessa on hyvä huomioida tila johon pöytä ja tuolit ovat tulossa. Jos tila on hyvin suuri, niin pieni pöytä voi näyttää hieman oudolta, toisaalta pienessä tilassa iso pöytä vie kohtuuttomasti tilaa ja tekee ahtauden tunteen. On myös hyvä miettiä, että onko tila avokeittiössä vaiko erillisessä tilassa. Näin ollen pöydän ja tuolien olisi hyvä soveltua myös muuhun sisustukseen.

Pöytiä on paljon erilaisia ja suosituimpiin kuuluvat sekä modernin pelkistetyt valkoiset pöydät kuin kauniit antiikkiset tummaksi lakatut puiset pöydät. Pöytiä on myös esimerkiksi jatkopalalla, jos haluat mieluummin käyttää pienempää pöytää mutta tarpeen vaatiessa olet halukas isontamaan pöytää. 

Pöytien ohella olevat tuolit ovat tärkeä osa ruokailutilan sisustusta. Oletko ennemmin halukas käyttämään penkkejä vai tuoleja. Molemmat soveltuvat käyttöön hyvin ja antavat oman näyttävyytensä tilaan. Tuoleja ja penkkejä on monen mallisia ja värisiä, joten jokaiseen makuun löytyviä on. 

Värit ruokailutilassa

Ruokailutilaan saa helposti väriä kun valitset ruokailutilan tekstiilit värikkäistä vaihtoehdoista. Voit laittaa mukavia värejä niin verhoihin, mattoon, pöytäliinoihin, istuintyynyihin sekä esimerkiksi servetteihin. 

Kun valitset värejä ruokailutilaan, niin pyri löytämään yhteensopivia värejä, jotta värit eivät niin sanotusti riitele keskenään tilassa. Kausittain vaihtuvia värejä on myös hyvä käyttää. Esimerkiksi kesään vihreän eri sävyjä niin verhoissa kuin muissakin tekstiileissä. Syksyyn kauniita ruskan värejä ja talveen punaista tai valkoista. Kevääseen sitten keltaisen sävyjä. 

Värejä tuo myös erilaiset tarjoiluastiat sekä esimerkiksi lautaset ja juomalasit, jotka voivat olla erilaisilla väreillä kauniiksi värjättyjä tai koristeltuja. Yhteensopivat astiastot tuovatpaljon näyttävyyttä ruokapöytään. 

Ruokailutilan huonekalut

Muut ruokailutilan huonekalut voivat parhaimmilllaan tuoda huoneeseen sekä tyyliä että mukavuutta. Sotkuiset ja huonosti suunnitellut tilat eivät tarjoa mukavuutta talon asukkaille vaan ruokailu on epämukavaa. 

Kun ruokasali on sisustettu ja toteutettu hyvin, niin se takaa perheelle hygieeniset puitteet, sillä tila ei kerää sotkua, likaa eikä ylimääräisiä bakteereita. Selkeä ja hyvin toteutettu tila onkin helppo pitää puhtaana. 

Parhaimpia ruokasalin huonekaluja ruokapöydän ja tuolien ohella on astiakaapit sekä kaappi jossa säilytät ruokailuvälineitä. Itse asiassa useimmilla ruokailutilassa olevilla kalusteilla ja -tarvikkeilla on yleensä suurimpana arvona käytännön arvo. Nämä eivät olekaan siis tarkoitetuina vain koristeiksi vaan myös käytössä oleviksi huonekaluiksi. 

Kun valitset ruokailutilan kalusteita, niin mieti mitä niihin laitat, miten niitä käytät, millainen ratkaisu sopii tilaasi ja millaiset muut kalusteet tilassa jo on. Kun valitset mieleisen, et joudu katumaan valintaasi vaan nautit tilastasi. 

Kun olet saanut ruokailutilan sisustettua, voitkin hyvillä mielin kutsua vieraita ja nauttia heidän kanssaan ajanvietosta mukavassa ja viihtyisässä huoneessa.

By Nora

Vastaa

You missed


Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031