• su. helmi 25th, 2024

Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Loma romanttiseen Pariisiin

ByNora

helmi 18, 2022

Kaupungin kauneus on kiistaton, ja Pariisi onkin laajalti tunnustettu maailman kauneuspääkaupungiksi. Taiteen ystäville Pariisin upeat museot ovat loputon aarreaitta. Pariisia on tituleerattu myös muodin pääkaupungiksi.

Galerie Vivienne, yksi entiseen loistoonsa palautetuista katetuista kauppahalleista, on muotisuunnittelija Jean-Paul Gaultierin lippulaivamyymälä. Kaupungin lasikattoisia basaareja hyödynnettiin jo 1800-luvulla, ja nyt ne ovat turvapaikka talven kylmyydeltä. Kaupungin nykyisin kuuluisat alennusmyynnit alkavat tammikuun alussa.

Monipuolista kulttuuria ja ruokaa

Pariisissa on niin paljon ihania ravintoloita, että kaupungissa voisi viettää koko elämänsä kokeilemalla kaikkea. Yksi klassikoista on Latinalaisessa korttelissa sijaitseva Polidor, joka ei ole juuri muuttunut lähes 160 vuoteen. Pariisin 50 teehuonetta toivottavat sinut tervetulleeksi maistelemaan Kiinan ja Intian parhaita teelaatuja omaleimaisten isäntien johdolla.

Pariisin kuuluisien hotellien baarit ovat kaupunkilaisten suosimia yöelämän kohteita. Voit esimerkiksi nauttia 1920-luvun pariisilaisesta tunnelmasta kuunnellessasi jazzia kristallikruunujen alla kuuluisassa art deco -hotellin Hôtel Lutetia -cocktailbaarissa.

Pariisi on tunnustettu maailman romanttisimmaksi kaupungiksi, mikä tekee siitä fantastisen lomakohteen. Kaupunki, jossa on rikas historia, kulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja erinomaisia ruokapaikkoja, odottaa sinua vain muutaman tunnin lentomatkan päässä.

Nähtävyyksiä ja liikkuminen

Pariisin 20 kaupunginosaa on numeroitu järjestyksessä keskustasta ulospäin. Ensimmäinen, toinen, kolmas ja neljäs kaupunginosa sijaitsevat lähellä Pariisin keskustaa, ja alueelta löytyy esimerkiksi Notre Name ja Louvren taidemuseo. 7. ja 8. kaupunginosissa sijaitsevat Eiffel-torni, Musée d’Orsay ja Champs-Elysées-ostosalue. Quarter Latin, Montmartre, Marais, Belleville ja Montparnasse ovat näillä alueilla nimettyjä kaupunginosia.

Pariisiin on ihana tutustua kävellen, sillä siellä on laaja julkinen liikennejärjestelmä ja saatavilla on metro-, bussi- ja raitiovaunulippuja. Pariisin metrolinjoja on ympäri kaupunkia, mutta niissä voi olla hieman vaikea suunnistaa, koska niissä on niin paljon erilaisia portaikkoja ja sisäänkäyntejä.

Passi, hammasharja ja nikotiinipussit

Pariisissa liikkuminen on helppoa ja kauppoja löytyy joka lähtöön. Tämän vuoksi matkustajan ei tarvitsekaan miettiä paljoakaan mitä pakata Pariisin reissulle – ainakaan, jos kyseessä on esimerkiksi viikonloppureissu.

Suomessa usein sanotaan, että matkalle tarvitsee vain passin ja hammasharjan. Kannattaa kuitenkin ottaa mukaan myös esimerkiksi itselle tärkeät lääkkeet. Myös nikotiinipussit on syytä ottaa mukaan, mikäli sellaisia käytät. Kaupungista on vaikeasti löydettävissä hyviä nikotiinipusseja.

Lopuksi vielä taidetta ja Disneyland

Pariisissa on useita museoita, kuten Musée Edouard Manet’n museo ja Musee d’Orsay, sekä muita taidegallerioita. Louvren taidemuseossa on erinomainen Leonardo da Vincin pieni mutta arvostettu Mona Lisa, joka on näkemisen arvoinen. Seinen länsipuolella sijaitseva D’Orsay-museo on omistettu suurelta osin 1800-luvun Ranskan taiteelle, jossa Monet, Van Gogh ja Renoir ovat merkittäviä nimiä.

Suunnilleen 30 kilometrin päässä kaupungista löytyy Disneyland Resort Paris. Täältä löydät Mikki Hiiren, Peter Panin, Kapteeni Koukun ja Aku Ankan – kaikki Disneyn tunnetuimmat hahmot vuoristoratojen ja muun viihteen lomassa.

By Nora

Related Post

Vastaa

You missed


Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031