• la. joulu 2nd, 2023

Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031

Asioita, jotka on otettava huomioon, kun suunnittelet talosi maalaamista

ByNora

huhti 16, 2021

Ensimmäisenä asiana sinun tulee aina huomioida se, että jos et ole asian asiantuntija, niin hyödyllisten vinkkien etsintä on ensiarvoisen tärkeää. Tämä koskee kaikkea mitä oikeastaan saatat haluta tehdä. Vinkkejä löytyy niin ammattilaisilta kuin amatööreiltä, mutta vinkkien kohdalla pitää olla tarkkana. Ammattilaisten vinkit ovat kunnollisia, mutta amatöörit antavat herkästi myös haitallisia vinkkejä. 

Jos sinulla on edessä niin suuri ja tärkeä asia, kuin talon maalaaminen, niin ensisijaisesti jos et halua käyttää apuna asiantuntijoita, sinun tulee perehtyä kunnolla aiheeseen. Tee siis tutkimus erittäin hyvin aiheesta, jotta et mokaa ja joudu pahimmillaan oikein suuriin ongelmiin sen vuoksi. Pahimmillaan edessä on kokonaan uuden maalin laittaminen taloon. Parhaimmillaan onnistut kerrasta. 

Tässä onkin nyt tarjolla lista asioita, jotka ainakin tulee ottaa huomioon, kun taloa alkaa maalaamaan. Jos siis suunnitelmissasi on maalata talo, niin lue tästä neuvoja jotta pääset hyvin alkuun ja onnistut kunnolla. 

Sää ulkona

Sää on  yksi niistä asioista, mitkä helpoiten unohtuvat ottaa huomioon. Sää voi vaihdella nopeastikin ja erilaisilla säillä on erilainen merkitys. Sää on kuitenkin helppo unohtaa, vaikka sitä ei saisi. Älä huoli, et ole kuitenkaan ainoa joka sen on unohtanut.  Miksi sää siis merkitsee? 

Sateella maalatessa on mahdollista, että maali ei tartu kunnolla ja toisaalta  maali ei pääse myöskään kunnolla kuivumaan. Myöskään pakkasella ei maali pääse kuivumaan kunnolla. Pakkanen jäädyttää maalin ja valitettavasti pilaa koko prosessin. Tärkeää onkin etsiä silloin maali, joka kestää myös pakkasta jos asut alueella missä pakkasta voi olla. 

Sään huomioon ottaminen onkin tärkeää, jotta lopputulos ei ole hukkaan heitetty aika ja laikukas talo sekä epäonnistunut yritys. 

Maalit kuultavat läpi

Ikävä tilanne iskee siinä vaiheessa kun huomaat vanhan maalin kuultavan läpi. Tämä ei tietenkään niinkään haittaa, jos vanha maali ja uusi maali ovat samaa sävyä alunperin. Silloin ero on vain hyvin pieni. Mutta jos väri on vaihtunut ja vanha väri kuultaa läpi, onkin tilanne ihan erilainen. 

Miten siis tämä asia korjataan ja maali ei kuulla läpi?  Ensimmäisenä on hyvä muistaa tehdä pohjatyöt kunnolla ja rapsutella vanha maali pois jos mahdollista. Mutta mitä sen jälkeen ja missä on vika?

Yksi syy voi olla, että tuote itsessään on heikkolaatuinen. Heikkolaatuinen maali ei ole sakeaa ja paksua vaan ohutta lirua joka tekee vain ohuen värikerroksen. Näillä maaleilla tulee usein maalata monta kierrosta. Tee talon ulkomaalaus aina laadukkaasta maalista. 

Toinen syy kuultamiselle on se, että maalatessa ei maalattu tarpeeksi montaa kerrosta ja siksi vanha maali kuultaa läpi. Tämä on hyvin yleinen virhe ja yksi yksinkertaisimmista virheistä, joka on helppo korjata. Maalaat vain lisää kerroksia. Hyvä olisi kuitenkin uudet kerrokset maalata heti eikä vasta myöhemmin. 

Sanoista teoksi

Siinä oli kaksi tärkeintä asiaa maalaamiseen liittyen. Mutta hyvä on huomioida myös pohjatyöt sekä se, että onko sinulla lupa maalata talosi millä värillä haluat. Kaupungin julkisivu lautakunnalta kannattaa aina tiedustella ensin, että saatko käyttää mieleistäsi maalia.

Kun siis alat maalaamaan taloasi, niin valmistaudu huolella. Lue asiantuntijoiden vinkkejä, maalaa hyvällä säällä ja maalaa laadukkaalla maalilla useita kerroksia. Kun nuo asiat muistat, niin maalaaminen sujuu ja lopputuloksesta tulee kaunis ja onnistunut.

Tutustu siis erilaisiin talomaaleihin sekä materiaaleihin ja ala maalaamaan taloasi sellaiseksi kuin sen haluatkin.

By Nora

Related Post


Notice: Funktiota WP_Object_Cache::add kutsuttiin väärin. Välimuistin avain ei voi olla tyhjä merkkijono. Lisätietoja: Debugging in WordPress. (Tämä viesti lisättiin versioon 6.1.0.) in /home/deluna/public_html/sisustusideoita.com/wp-includes/functions.php on line 6031
Tuo luonto sisälle keinotekoisilla kasveilla
Ulkovalaistus lisää kauneutta ja turvallisuutta

Vastaa